Σαν σούσι για …αρχάριους

Τι κι αν το σούσι είναι το πιο “in” και “trendy” φαγητό της εποχής μας. Υπάρχουν ακόμη κάποιοι μεταξύ ημών που είναι ακόμη ‘άσουσοι’ …

Η συνταγή που θα παρουσιάσουμε είναι μια πανεύκολη είσοδος στον κόσμο του σούσι, ακόμα και για τους πιο διστακτικούς από εμάς, με υλικά που, αν δεν τα έχουμε ήδη, τα βρίσκουμε πολύ εύκολα.

 

Υλικά που θα χρειαστούμε:

1 πακέτο καπνιστό σολωμό σε λεπτές φέτες

1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι

λίγο ξύδι και λίγο αλάτι για το βράσιμο

2 κουταλιές της σούπας τυρί Philadelphia

λίγο ψιλοκομμένο άνιθο

Soya sauce για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Βράζουμε το ρύζι με λίγο ξύδι και αλάτι. Υπάρχει ειδικό ρύζι για σούσι, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπασμάτι, ή και απλή καρολίνα ή γλασέ.

Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, το ανακατεύουμε με το Philadelphia και προσθέτουμε λίγο από τον άνιθο, αφήνοντας μερικό για διακόσμηση.

Απλώνουμε τις φέτες του σολωμού, τοποθετούμε μια στρώση του μίγματος του ρυζιού κατά μήκος και τυλίγουμε σε ρολό.

Περνάμε οδοντογλυφίδες ανά 10-15 πόντους και κόβουμε με το μαχαίρι ανάμεσα σε μικρά ρολάκια.

Τα σερβίρουμε ξαπλωτά, αφού τα πασπαλίσουμε με τον υπόλοιπο άνιθο και συνοδεύουμε με σόγια σως.

 Εύκολο και ελαφρύ ορεκτικό και επίσης μια πολύ καλή λύση για last minute μεζεδάκι.

ΥΓ. Για να μην μας πάρουν στο κυνήγι οι ειδήμωνες… η συνταγή μας *δεν* είναι σούσι… είπαμε: *σαν* σούσι. Τίποτα όμως δεν μας εμποδίζει από το να προσπαθήσουμε με τα chopsticks και να κάνουμε… προπόνηση!


Αρχική Σελίδα