“Ενδιαφέρσου! Βοήθησε κι εσύ να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση”

atenistas kounia yllewn

Για το έργο των “atenistas” γνωρίζουμε οι περισσότεροι. Αυτή η αξιοθαύμαστη ομάδα συμπολιτών μας, που, σε πείσμα των καιρών, δεν έχει χάσει την αισιοδοξία της, τη ζωντάνια της, την πρωτοβουλία της. Μαζί με τα συγχαρητήριά μας για μια ακόμη φορά, επιθυμούμε να προβάλουμε κι εμείς με όσο δυνατή φωνή μπορούμε να έχουμε το έργο τους.

Το παρκάκι της οδού Υλλέων στα Πετράλωνα είναι μια από τις τελευταίες τους δράσεις. Διάβασα με πολύ προσοχή το κείμενο και κοίταξα με ενδιαφέρον τις φωτογραφίες. Πόση εντύπωση μου έκανε το χαμόγελο όλων. Το κέφι με το οποίο δουλεύουν όλα τα παιδιά είναι αξιοσημείωτο. Η ερμηνεία της λέξης “ανιδιοτέλεια” θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί στα λεξικά…

Ιδιαιτέρως μας άρεσε, η ταμπελίτσα που τοποθετήθηκε στην είσοδο, που μας προτρέπει όλους στο αυτονόητο: “Ενδιαφέρσου!” … Από εκεί ξεκίνησε το πρόβλημα και αυτή τελικά είναι η λύση. Η πόλη έφτασε σε αυτήν την κατάσταση γιατί ουδείς πλέον ενδιαφερόταν. Και θα βελτιωθεί μόνον όταν το ενδιαφέρον μας επανέλθει.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι atenistas μας προσκαλούν να τους υποδείξουμε προβληματικά σημεία της πόλης μας στα οποία θα μπορούσαν να επέμβουν. Συγκεκριμένη σελίδα στο site τους με τίτλο “Σημείο Επέμβασης” είναι έτοιμη να υποδεχθεί τις προτάσεις μας.

Ας προσπαθήσουμε όλοι για μια καλύτερη πόλη.


Αρχική Σελίδα