Σχέδιο Αθηνά: η συγχώνευση των ονείρων των παιδιών μας

sxedio-athina

Της Κατερίνας Νεοφωτίστου από το Facebook

Σοκ και δέος! Αυτό εφαρμόζουν οι αρχηγοί μας, σπέρνοντας χάος και απόγνωση με την πολιτική που εφαρμόζουν. Σοκ για το παράλογο της υπόθεσης, δέος και τρόμο ώστε ο καθένας να ασχολείται με τα δικά του, προσωπικά προβλήματα, να καταφέρει να τα βγάλει πέρα, να επιβιώσει και να μην ασχολείται με το τι γίνεται δίπλα του, να μην έχει κουράγιο να αγωνιστεί για την αδικία που κάθε μέρα έχει να αντιμετωπίσει. Μέχρι να συνέλθουμε απ’ το ένα, έρχεται το άλλο. Μέχρι να μας αποτελειώσουν.


Το άρμα με την θεά Αθηνά μαυροφορεμένη και ένα σχισμένο πτυχίο ανάμεσα στα χέρια της, που είδα από φωτογραφίες στο καρναβάλι της Κοζάνης, γέμισε τα μάτια μου με δάκρυα. Φοιτητές σε απόγνωση, που καλούνται λίγο πριν το πτυχίο, να αλλάξουν ακαδημαϊκή κατεύθυνση σε σχέση με την αρχική τους επιλογή και  σε άλλο τόπο διαμονής και σπουδών. Και γονείς να μην ξέρουν από πού τους έρχεται.

Λιώσαμε 2 χρόνια να κρατήσουμε, να σπουδάσει το παιδί μας στην Κοζάνη. Άγχος, έξοδα, και να λες άντε και κοντεύουμε, άντε και τελειώνει και έτσι ξαφνικά, κάποιος αποφάσισε ότι όλα αυτά πάνε στον κάδο των σκουπιδιών και αρχίζουμε απ’την αρχή, με άλλο αντικείμενο, άλλη κατεύθυνση, και 2 χρόνια χαμένα για τη ζωή του παιδιού μας. 2 απ’τα πιο παραγωγικά του χρόνια. Έτσι, με μια κουβέντα. Με πολιτικά και όχι αξιοκρατικά κρητήρια, χωρίς να ληφθούν υπ’όψιν αξιολογήσεις και επιστημονικό έργο.

Η σχολή της, Τεχνολογία αντιρρύπανσης, καταργείται. Παύει να υπάρχει! Για να συνεχίσει, αρχίζει απ’την αρχή σε μια νέα σχολή, Γεωτεχνολογία περιβάλλοντος, μια σχολή που έχει να κάνει με μεταλλεία, εξορύξεις κλπ. και καμία σχέση με το μέχρι τώρα αντικείμενό της.

Η Τεχνολογία αντιρρύπανσης, μοναδική σχολή στην Ελλάδα, έχει αξιολογηθεί απ’την αρμόδια αρχή Α.ΔΙ.Π (Αρχή διασφάλισης και πιστοποίησης της ποιότητας) ως μία απ’τις καλύτερες της χώρας και ξαναλέω, η μοναδική στη χώρα με αυτό το αντικείμενο. Αλλά όλα αυτά αγνοούνται και στα σχέδια επί χάρτου αποφασίστηκε η κατάργησή της.

Τα παιδιά είναι ξεσηκωμένα, ψάχνουν τρόπους να ακουστεί η φωνή τους, να μαθευτεί η αδικία, ο παραλογισμός. Αλλά ποιος να ασχοληθεί; Η τύχη των παιδιών μας πέρασε στις ειδήσεις που μπαγιάτεψαν, ήρθε το επόμενο να ασχολούμαστε, η Κύπρος, οι καταθέσεις…

Σοκ και δέος, μην πάρουμε ανάσα και σκεφτούμε λογικά, γιατί τότε υπάρχει κίνδυνος να ξυπνήσουμε και να αντιδράσουμε.


Αρχική Σελίδα