Τονοσαλάτα με ζυμαρικό

τονοσαλάτα με ζυμαρικό

Ήρθε το καλοκαιράκι και αναζητάμε γεύματα δροσερά, όσο εύκολα και νόστιμα. Τί καλύτερο από την τονοσαλάτα εξπρές.

Τί άλλο να πω… Τα υλικά:

2 κονσέρβες τόνο σε λάδι (που το σουρώνουμε)

1 ντομάτα, 1 πιπεριά πράσινη, 1 κρεμμύδι

Μαγιονέζα, Κέτσαπ, ελάχιστη μουστάρδα

1 πακέτο ζυμαρικό (κοφτό μακαρονάκι, ή φιογκάκι, ή βίδα, ή πένες)

IMG_0578

Βάζουμε το ζυμαρικό να βράσει με αρκετό αλάτι και στο μεταξύ προετοιμάζουμε τα υπόλοιπα: ψιλοκόβουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι σε πολύ πολύ μικρά κομματάκια, και την ντομάτα επίσης, μόνο όμως την ψίχα της, αφαιρούμε δηλαδή τα σπόρια. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Σουρώνουμε τον τόνο από το λάδι της κονσέρβας και τον διαλύουμε σε ψιλά κομματάκια. Ανακατεύουμε με τα λαχανικά.

Στο μεταξύ, τα ζυμαρικά έχουν βράσει, τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε στη σαλατιέρα, αφού τα “γυαλίσουμε” με λίγο σπορέλαιο για να μην κολλήσουν.

Δεν μένει παρά να ανακατέψουμε τα λαχανικά, τον τόνο και τα ζυμαρικά, και να προσθέσουμε το dressing και η σαλάτα μας είναι έτοιμη.

Το dressing θα το φτιάξουμε ανακατεύοντας μαγιονέζα με λίγη κέτσαπ και ελάχιστη μουστάρδα. Η αναλογία είναι σε κουταλιές σούπας:

3 μαγιονέζα, μισή κέτσαπ, σταγόνες μουστάρδα

καθένας όμως βάζει την προσωπική του γεύση και ανοχή / προτίμηση στη μαγιονέζα.

ΥΓ. Τη συνταγή την έχουμε τιμήσει στα τραπέζια της Μαρίας Προξένου ουκ ολίγες φορές και την έχουμε αντιγράψει άλλες τόσες. Μας έχει βγάλει ασπροπρόσωπους! :-)

Αν βρίσκετε το άρθρο μας ενδιαφέρον για αναδημοσίευση, είστε ευπρόσδεκτοι να το κάνετε. Θυμηθείτε μόνον τη δεοντολογία και φροντίστε να αναφέρεται το παρόν link, ως “Πηγή”.


Αρχική Σελίδα