Τα τρουφάκια της ευκολίας

Ένα κέρασμα νόστιμο, ελαφρύ και οικονομικό, με υλικά που πάντα έχουμε στο σπίτι και προπάντων, εύκολο και γρήγορο.

truffles

Τα υλικά μας:

2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ

1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένο καρύδι

200 γρ βούτυρο

1/2 ποτήρι γάλα

1/2 φλυτζάνι ζάχαρη

3 κουταλιές σούπας κακάο και 1 κουταλιά σούπας Baileys.

Χρόνος Προετοιμασίας: 30′

  • Θρυμματίζουμε στο multi τα μπισκότα και τα ρίχνουμε σε μεγάλο μπωλ, κρατώντας μια μικρή ποσότητα στην άκρη για την επικάλυψη στο τέλος.
  • Θρυμματίζουμε στο multi τα καρύδια και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπωλ μαζί με τα μπισκότα
  • Λιώνουμε το βούτυρο (είτε σε bain-marie, είτε στο microwave) και το προσθέτουμε στο μείγμα του μπισκότου, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά (γάλα, ζάχαρη, κακάο και Baileys).
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι (ή με το χέρι)
  • Πλάθουμε τα γλυκάκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε, στρογγυλό ή μακρόστενο
  • Τα πασπαλίζουμε με το μπισκότο που είχαμε κρατήσει στην αρχή
  • Τα αφήνουμε στο ψυγείο να σκληρύνουν περίπου 2 ώρες και είναι έτοιμα!


Αρχική Σελίδα